Miniatuur Tractoren - Miniatuur Trekker

Gepubliceerd jan. 26, 23
6 min read

Miniatuurtrekkers En Traptrekkers - Landbouw Miniaturen

Klein maar fijn, dat spreekwoord gaat goed op voor deze stad. Deze stad staat vooral bekend om zijn prachtige overtuinen. Deze unieke en karakteristieke overtuinen aan weerszijden van de Ee geven het karakter van een stadsgracht. Deze overtuinen komen van de vroegere bleekveldjes. Ze verwijzen hiermee naar een oude functie van een grasveld, namelijk het bleken van de witte was.

De Goedkope Online Speelgoedwinkel - Miniatuur TrekkerLandbouw Miniatuur - Landbouw Miniatuur

Zo hadden de vroegere bewoners in IJlst hun bleekveldjes aan de overkant van de straat. Ze moesten dus de straat oversteken om ze te bereiken. Vandaar de naam ‘overtuin’. Toen de wasmachine verscheen, verdween de ‘bleekfunctie’. Maar de Overtuinen bleven en zo is het unieke stadsbeeld bewaard gebleven. IJlst staat ook bekend als houtstad.

Miniatuur Trekkers - Kids GlobeMiniatuur Trekkers - Landbouw Miniaturen

Kinderen kunnen werken met hout, zien hoe schaatsen gemaakt worden en leren wat een hamer en een nijptang is. Sinds kort beschikt het museum ook over een speciale expositie die de moeite waard is: hier zijn de miniaturen van de elf fonteinen te zien - wiking. Met de mooie bloemenfontein voor de deur van het museum is IJlst echt de moeite waard om te bezoeken.

Speelgoed Kopen? Bestel Snel Online - Trekker Miniaturen

Daar overnachtten we in een oud Weeshuis. Een fantastische plek midden in de stad. Wij hadden de vierpersoonskamer en deze kamer grenst aan de tuin met speeltoestellen en ezels. De kinderen mochten met de ezels spelen, knuffelen en voeren. Een supermooi plekje midden in de stad. Check hier de prijs en beschikbaarheid.

Vanuit hier bezochten we ook Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Harlingen en Franeker. Wanneer je in Bolsward bent, is het een aanrader om een bezoekje aan de Broerekerk te brengen. De Broerekerk was vroeger een klooster. Helaas is deze in 1980 afgebrand. Dit oudste monument van Bolsward kreeg in 2006 een bijzondere glazen overkapping.

Deze kerk is een bezoekje waard, het leuke is dat voor de kerk de volgende fontein geplaatst is. Vanuit Bolsward reden we naar Sloten, het kleinste plaatsje van de elf steden. Maar wel een van de mooiste. Je ziet er prachtige gevels en veel boten die door de stad varen (Siku staat bekend om speelgoed tractoren en andere werkvoertuigen van metaal, perfect op schaal gemaakt.).

Houten Boerderij - Speelgoed Online Kopen - Miniaturenwinkel

Een leuke tip om te lunchen of een kop koffie te drinken is De Mallemok. Aan het eind van de haven bij het bolwerk zit dit leuke restaurant. Vlak ernaast zit een mooie speeltuin. De kinderen kunnen lekker spelen en de ouders kunnen heerlijk genieten van het lekkere eten en drinken.

In de haven van Stavoren kun je haar vinden. De sage rondom haar werd in de vroegere eeuwen al verteld - imc models. Een van de versies van de sage vertelt van een rijke koopmansweduwe in Stavoren die woonde in een huis met gouden vloeren, zilveren muren en een plafond dat bezet was met flonkerende edelstenen.

Helaas kon ze het niet delen en was ze altijd ontevreden. En in haar ondergang nam het vrouwtje van Stavoren haar eigen stad mee. Door verkeerde keuzes te maken in de handel kwam er aan de rijke tijden van Stavoren een einde. In Stavoren kun je de fontein ook goed vinden, de grote vis ligt naast het vrouwtje van Stavoren aan de haven.

Boerderij Speelgoed - Dieren Tot Tractors - Wiking

Speelgoeddieren Kopen? Shop Nu Online - Boerderij SpeelgoedBoerderijdieren Boerderij Speelgoed Online Kopen - Fendt Miniatuur

De fontein van Hindeloopen bevindt zich midden in het centrum. Wanneer je Hindeloopen in loopt, voel je alsof je terug in de tijd gaat. Met een leuke stadwandeling van 25 minuten kun je de historische hoogtepunten van deze unieke stad ontdekken (wandeling af te halen bij het VVV.) Het dorp dateert uit de 13e eeuw en heeft een rijke erfenis, die vandaag de dag nog zichtbaar is in haar kleurrijke hand-geverfde kunst, typische traditionele kleding en zelfs haar eigen taal – een zeldzame combinatie van West-Fries, Engels, Deens en Noors.

De kleine steegjes, grachten en houten bruggetjes zijn prachtig te ontdekken per voet of fiets. Vanuit hier rijdt je makkelijk naar Workum, deze stad staat bekend om kerken en kunst. De fontein in Workum is fantastisch voor kinderen. Mooie natuurgetrouwe miniaturen van metaal en kunststof met rubberen wielen.. De twee leeuwen spugen water. Neem een setje extra kleding mee, want je kinderen blijven vast niet droog als ze deze fontein aan de haven eenmaal ontdekt hebben.

Onze kinderen herkenden het direct van het Jeugdjournaal. Het is een mooi gezicht hoe er een huis op zijn kop is gebouwd. Bij het station net buiten Workum kun je je auto parkeren en het van een afstandje bewonderen. Dichtbij Leeuwarden liggen Harlingen en Franeker. Deze steden zijn ook vanuit de hoofdstad goed te bezichtigen.

Trekker Miniaturen - Fendt Miniatuur

Gelukkig is dat niet meer van deze tijd. De fontein van Harlingen is een levensechte potvis. Hij ligt helemaal aan het einde van de Zuiderpier, af en toe laat hij een krachtige waterstraal zien en lijkt het net alsof hij nog echt in leven is! Iets verderop bezochten we het expeditie schip van Willem Barentsz (trekker miniaturen).

Bij het schip heb je ook een bezoekerscentrum, waar het verhaal van de overwintering op Nova Zembla verteld wordt en informatie over de bouw van het schip gegeven wordt. Op afspraak kan het Bezoekerscentrum bezocht worden. Franeker is een kleine stad, met verstopte tuinen en karakteristieke gevels. Ideaal voor een kleine wandeling. landbouwvoertuigen, maar ook verschillende aanvulende items zoals een brug, verkeersborden, gebouwtjes en parkeergarage,.

Dit is erg interessant om te bezoeken met de kinderen. Het is het oudste nog werkende planetarium ter wereld, gebouwd door amateur-astronoom Eise Eisinga. Wil je de fontein bekijken, zoek dan goed rondom de kerk. Ga op zoek naar het tegeltje van Willem Alexander bij het bekende Elfstedenbruggetje. De brug is helemaal bedekt met tegeltjes waarop de portretten van alle schaatsers staan die de tocht hebben uitgereden.

Alles Over Educatief-speelgoed - Siku 1:32

Het is de beste plek om de rijders aan te moedigen op hun laatste loodzware kilometers naar de finish aan de Bonkevaart in Leeuwarden. Bezoek de bijzondere Hindoetempel in Hantum. Een klein Tibet in het Friese landschap van grasvelden, molens en wateren (wiking). Stilte wordt afgewisseld door wapperende gebedsvlaggen, zingende vogels en ruisende bladeren.

Miniatuur Trekkers - Miniatuur TrekkerBoerderijdieren Boerderij Speelgoed Online Kopen - Siku 1:32

Het gemaal in Lemmer is het grootste, nog werkende stoomgemaal ter wereld. Je kunt het bezoeken en alles leren over de geschiedenis van het water in Nederland. Wij reden de Elfstedenroute met de auto, maar je kunt hem ook fietsen en zelfs wandelen - "Alleen maar met speelgoed auto's trekkers en vrachtwagens van siku spelen is natuurlijk hartstikke. Die laatste optie is het minst kindvriendelijk, maar wel avontuurlijk! Verder kun je ook op diverse plekken een bootje huren en varen over de vele binnen wateren in Friesland Meer tips nodig? Ga naar al onze blogs over Friesland.Koekiemonsters opgelet, hiervan ga je watertanden!

Meer van Cadeau

Navigation

Home

Latest Posts

Internet En De Koopjes - koopjes

Published Mar 03, 23
27 min read

Miniatuur Tractoren - Miniatuur Trekker

Published Jan 26, 23
6 min read

Trekker Miniaturen - Landbouw Miniaturen

Published Jan 04, 23
6 min read